Dokáže kniha obohatiť detstvo?

 

 

 

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pripravila v rámci projektu „Knihovníci v praxi“ v mesiaci jún dvojdňový odborný seminár a workshop pre knihovníkov, pedagogickú a odbornú verejnosť. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk, ktorý je hlavným partnerom projektu.

 

Čítaním sa trénuje nielen čítanie, ale hlavne schopnosť počúvať s porozumením, schopnosť sústrediť sa na slovo a na počúvaný príbeh, schopnosť spracovávať počuté informácie. Kniha dáva väčší priestor rozvoju myslenia.

„V rámci metodickej činnosti pripravila knižnica projekt, kde cieľom je zlepšovať vedomosti, zručnosti i schopnosti knihovníkov, nakoľko vzdelávanie je neodmysliteľnou súčasťou v živote každého z nás“ povedala Gertrúda Turenská, autorka projektu. „Pre knižnice sú potrební kvalifikovaní knihovníci, ktorí sa budú pravidelne vzdelávať, nakoľko musia vedieť v mnohých prípadoch promtne reagovať na požiadavky a potreby svojich používateľov. Celoživotné vzdelávanie v knihovníctve je preto nevyhnutnou súčasťou knihovníckej profesie“ dodala Turenská.

Odborný seminár začne vo štvrtok 9.júna 2022. Prednášať budú Mgr. Zuzana Prachárová, z Knižničného inštitútu v Martine, Tibor Hujdič, nadšený propagátor čítania a Mgr. Pavol Špáni, konzultant SVOP, ktorý sa sústreďuje na oblasť informačných systémov.

V utorok 28.júna 2022 sa prednášky zhostí PhDr. Ľudmila Hrdináková, PhD., ktorá sa zameria na informačnú výchovu a workshop – príprava scenárov podujatí na podporu čítania.

 

Projekt „Knihovníci v praxi“ je určený pre profesionálnych a neprofesionálnych knihovníkov, pedagogickú a odbornú verejnosť. Konať sa bude v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová 3 v dňoch 9.júna a 26.júna 2022. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk, ktorý je hlavným partnerom projektu.

 

 


Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Online vysielacie časy:

Streda
18:00 (premiéra)
Štvrtok
09:00 a 18:00 (repríza)
Piatok
09:00 a 18:00 (repríza)
Nedeľa
14:00 (repríza)
Pondelok
09:00 a 18:00 (repríza)
Utorok
09:00 a 18:00 (repríza)

Ako si nás naladiť

Inzercia