Mestské divadlo ACTORES a Mesto Rožňava uvedú 10. júna 2022  IV. ročník medzinárodného džezového festivalu „GEMER JAZZ FEST“ za účasti hudobníkov zo Slovenska, USA a Poľska. Festival sa koná na doskách Mestského divadla ACTORES v Rožňave. Snahou divadla  je priblížiť a sprístupniť džez tej najlepšej kvality počas jednodňového sviatku hudobného umenia, ktorý spája hudobníkov zo Slovenska a zo zahraničia na jednom mieste.

V programe sa predstavia tri formácie so svojimi hosťami.

ALTAR QUARTET feat. J.D. WALTER (USA)

J.D. WALTER – spev (USA), Nikola Nikitin, Ľuboš Šrámek, Matej Štubniak, Marián Ševčík

JD Walter je americký džezový spevák, známy svojimi improvizátorskými schopnosťami a objavovaním nových hudobných svetov. Kritika na ňom oceňuje najmä schopnosť využívať svoj hlas ako ďalší hudobný nástroj, pričom sa nebojí vystúpiť zo zabehnutých konvencií. Je tiež považovaný za pioniera, ktorý sa nebál do džezovej hudby priniesť prvky elektronických inovácií.  Hudobná kritika ho miluje, vychválil ho však aj Bob Dorough, vokalista Milesa Davisa z albumu The Sorcerer. Spevácky talent, hudobný inovátor a najavantgardnejší džezový spevák súčasnosti vystúpi na spoločnom turné s džezmenmi Nikolajom NIkitinom a Ľubošom Šrámekom. Koncertná šnúra s JD Walterom však nie je náhodná. Dvojica s ním spolupracovala už na albume Performances Ľuboša Šrámeka, na ktorom Walter naspieval skladbu Man s textom Milana Rúfusa, v anglickom preklade Johna Minahanea. Hudbu k nej zložil Nikolaj Nikitin.

MAREK SZARVAŠ PROJECT feat. SUSANNA JARA (PL)

SUSANNA JARA – spev (PL) , Marek Szarvaš, Andrej Karlík, Braňo Valanský, Matúš Pavlík

Marek Szarvaš projekt tvoria muzikanti pod taktovkou bubeníka Mareka Szarvaša. Ich tvorba sa vyznačuje ľahkými, melodickými, až popovými linkami, ktoré sú spracované decentne jazzovými aranžmánmi s dostatočne veľkým priestorom na improvizácie. Spev bude patriť SUSANNE JARA . Je umelkyňou s vlastnou umeleckou cestou a širokým záberom. Jej záujem ju viedol cez cirkevné zbory k folklóru, folku, klasickej hudbe i jazzu či divadelnej hudbe. Miluje improvizácie. Spieva v šiestich jazykoch. A hoci od detstva hrá na husle, ku ktorým postupne pribudli viaceré ďalšie strunové nástroje, tvrdí, že najdôležitejším nástrojom je pre ňu stále hlas. „Spievam, tvorím a koncertujem od detstva. Bez vášne by po mne už dávno nebolo ani stopy.“

Záver festivalu bude patriť projektu REUNION so skvelými hudobníkmi, ktorých netreba predstavovať.

Ján Berky Mrenica ml., Martin Valihora, Arpád Farkaš, Juraj Burian a  Juraj Griglák.

Festival bude moderovať spevák, hudobník a moderátor Andy Belej, ktorý sa tejto úlohy skvele zhostil aj pri predchádzajúcich ročníkoch.

Festival z Verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia,  začne v piatok  o 19.00hod. a ponúkne skoro                3 hodinový maratón skvelej hudby.

Vstupenky si môžu diváci zakúpiť v pokladni divadla.  

 


Bližšie informácie: Róbert KOBEZDA (herec a manažér divadla)  0905 440335

Mestské divadlo ACTORES Rožňava, Šafárikova 20 04801 Rožňava,

pokladňa: 0917676223 / actores@actores.skwww.actores.sk

FACEBOOK: Actores Slovakia

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vysielacie časy:

Vysielame denne v nasledujúcich časoch:

Vysielanie 09:00 
Počasie
11:00
Rožňavský magazín
13:00
Rozsnyói magazin 15:00
Šport a Počasie
16:00
Magazín Plus
17:00
Vysielanie
18:00

 

Ako si nás naladiť