Škola života

 

V rámci projektu Tajomstvá v literatúre V.  pripravila Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, od mája do októbra 2022 podujatia rôzneho charakteru pre žiakov základných škôl, študentov stredných škôl, ako aj širokú verejnosť. V pondelok 19.9.2022 o 17:00 hod. sa uskutoční podujatie Škola života v podaní Petra Šranka. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk ,ktorý je hlavným partnerom projektu.

 

Peter Šrank, spisovateľ, textár, pesničkár, cestovateľ. Píše poéziu, aforizmy, epigramy, krátke publicistické žánre, poviedky, cestopisy, romány. Pre rozhlas tvorí glosy, fejtóny a humoristické scénky. Deťom sa prihovára básničkami, rozprávkami a piesňami. Jeho slová sú plné humoru, erotiky, ale i príležitostných vulgarizmov, bizarných situácií, vážnych zamyslení, či životných právd. Od detstva ho lákalo čítanie, mal rád slohy a písanie pre školský časopis.

„Piaty ročník projektu Tajomstvá v literatúre chce nasledovnými podujatiami, ktoré budú v mesiacoch september a október, ponúknuť deťom, mládeži, ako i širokej verejnosti, nové pohľady na problémy, s ktorými sa denne stretávame s hľadaním sebavedomia, identity a životných cieľov“ povedala Tímea Bagačková Zollerová, autorka projektu. „Podujatia sa tešia veľkej obľube verejnosti a veríme, že i tie nasledujúce, ktoré sú plánované v tomto období, budú mať úspech“ s potešenímdodala Iveta Kyselová, riaditeľka knižnice.

 

Projekt Tajomstvá v literatúre V. pokračujú 19.9.2022 o 17:00 hod. podujatím Škola života v podaní Petra Šranka v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk , ktorý je hlavným partnerom. Vstup je voľný.

 

 


Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave
Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk
Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava
Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Online vysielacie časy:

Streda
18:00 (premiéra)
Štvrtok
09:00 a 18:00 (repríza)
Piatok
09:00 a 18:00 (repríza)
Nedeľa
14:00 (repríza)
Pondelok
09:00 a 18:00 (repríza)
Utorok
09:00 a 18:00 (repríza)

Ako si nás naladiť

Inzercia