Gemerské osvetové stredisko spustilo registráciu do súťaže

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košickéhosamosprávneho kraja, vyhlasuje a organizuje regionálne kolo súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2022.

Ide o postupovú súťaž neprofesionálnych výtvarníkov, ktorá je určená pre mládež od 15 rokov a dospelých. Cieľom súťaže je podporovať rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby, rozvíjať záujmy autorov, vyhľadávať nové výrazné talenty a týmito podnetmi prezentovať a konfrontovať súčasnú neprofesionálnu tvorbu.

Vyhlasovateľom a odborným garantom súťaže je Národné osvetové centrum v Bratislave. Hlavným benefitom 59. ročníka súťaže je žánrová rozmanitosť a priestor pre voľné sebavyjadrenie autora. Maľba, kresba, grafika, priestorová a digitálna tvorba, insita a kategória experiment sú kategórie ku ktorým tento rok patria aj dve odporúčané témy „PAMÄŤ a KRAJINA“.

„Krajina môže byť atmosferická, realistická, dramatická, idylická… Má mnohé formy uchopenia v rôznych médiách, dáva priestor pre experiment, a tak sa stáva veľmi inšpiratívnym námetom pre autora. Pamäť je abstraktnejším pojmom, no kreativita je nekonečná a súťaž Výtvarné spektrum je práve o takýchto tvorcoch.“ hovorí Martina Kleinová, manažérka kultúry GOS.

Prvým krokom k účasti v súťaži Výtvarné spektrum 2022 je registrácia na webovej stránke www.nocka.sk, v sekcii súťaže a prehliadky https://www.nocka.sk/sutaze-a-prehliadky/vytvarnespektrum/. Záujemcovia tam nájdu registračný formulár, po ktorého vyplnení je potrebné označené výtvarné práce priniesť do GOS. Registrácia prebieha do 18. 2. 2022. Je potrebné aby každý zaregistrovaný autor osobne doniesol svoje diela do GOS a to najneskôr do 18. 2. 2022.

 


Info: Martina Kleinová, Gemerské osvetové stredisko, Betliarska 8, Rožňava

martina.kleinova@gos.sk, 0915 884 135, www.gos.sk

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vysielacie časy:

Vysielame denne v nasledujúcich časoch:

Vysielanie 09:00 
Počasie
11:00
Rožňavský magazín
13:00
Rozsnyói magazin 15:00
Šport a Počasie
16:00
Magazín Plus
17:00
Vysielanie
18:00

 

Ako si nás naladiť