Úcta starým rodičom prostredníctvom výtvarnej práce alebo napísaného príbehu

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, pobočka Juh, Jovická 66, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravila pre deti a mládež do 15 rokov v mesiaci októberťaž o najlepšiu babku a dedka pod názvom „Hľadá sa BABKA a DEDKO pre rok 2018“.

Staroba je prirodzenou súčasťou nášho života. Láska, múdrosť, úsmev, skúsenosti, pomoc, rozprávanie príbehov zo života, čítanie rozprávok, rady pri varení, spoločšportovanie…

V dnešnom uponáhľanom svete si ani nestíhame uvedomiť, čo všetko pre nás vedia urobiť babka, dedko, starká, starký. A vôbec nemusia mať šediny. V mnohých prípadoch ich pomoc berieme ako samozrejmosť. Na dôchodku si žijú svoj život ďalej, mnohí hovoria, ako nič nestíhajú a sú vďační za to, že sú ešte pre svojich najbližších potrební.

Pri príležitosti Mesiaca úcty k starším si knižnica už po štvrtýkrát chce uctiť starých rodičov prostredníctvom výtvarných a literárnych prác detí, ich vnúčat. „Myšlienka prišla spontánne“ rozhovorila sa pracovníčka pobočky knižnice na najväčšom sídlisku v Rožňave Natália Gyureková „Pri návšteve knižnice, ktorá je situovaná na veľkom sídlisku a má za úlohu poskytnúť kultúrne vyžitie sa pre tamojších obyvateľov, či už mladé mamičky s deťmi na rodičovskej dovolenke, starších ľudí na dôchodku, či ostatných, sa snažíme v rámci našich možností pripravovať rôzne podujatia. Jedným z nich je opäť v mesiaci október súťaž, kde nám môžu deti dosniesť výkres, na ktorý namaľujú svoju babku a dedka, alebo donesú napísaný príbeh, ktorý s nimi prežili. A môžem všetkých uistiť, že deti nám kreslia usmiatych a veselých starkých, píšu rôzne veselé zážitky, pri ktorých sa zasmejeme. Nájdu sa aj smutnejšie príbehy, ťažživotné príbehy, kde chýba nežná ruka a náruč. Pri tých si aj my poplačeme.“

Staroba k nám prichádza nenápadne a pomaly. Nedá sa jej vyhnúť. Súťaž, ktorá pozostáva z výtvarnej práce alebo v napísaní príbehu o starých rodičoch si už našla medzi čitateľmi svoje stále miesto. Prispejte aj vy svojim výnimočným príbehom alebo kresbou o babke a dedkovi. Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, pobočka Juh, Jovická 66 hľadá v mesiaci október BABKU a DEDKA pre rok 2018. Tešíme sa na Vás na stretnutí v knižnici pri vyhodnotení.

Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave
Kontakt : www.kniznica-rv.sk E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk
Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava
Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Online vysielacie časy:

Streda
18:00 (premiéra)
Štvrtok
09:00 a 18:00 (repríza)
Piatok
09:00 a 18:00 (repríza)
Nedeľa
14:00 (repríza)
Pondelok
09:00 a 18:00 (repríza)
Utorok
09:00 a 18:00 (repríza)

Ako si nás naladiť

Inzercia