Medzinárodný deň darovania knihy

  1. február je aj sviatok knihy

 

 

 

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja sa dňa 14.februára 2022 zapája do Medzinárodného dňa darovania knihy.

 

Zakladateľkou sviatku Medzinárodného dňa darovania knihy bola Emmy Broadmoor, Američanka, matka troch detí, zakladateľka webu s detskými knihami v USA. Všetko sa to začalo tým, že sa jeden z jej synov pýtal, prečo si ľudia nedávajú knihy len tak, a prečo nie je v roku deň, kedy by to mohli urobiť. To bol impulz pre zrod nového sviatku.

 

Svet kníh je nekonečným zdrojom informácií, inšpirácie a fantázie. „S čítaním sa dá začať naozaj v každom veku“ rozhovorila sa Miriama Tóthová, pracovníčka knižnice úseku pre deti a mládež a dodala „Zmyslom Medzinárodného dňa darovania kníh je darovať knihu a urobiť tým radosť. Aj naša knižnica daruje knihy deťom do škôlky, ktoré sú zo sociálne slabších rodín. Majú skvelé pani učiteľky a tak vieme, že knihy budú na správnom mieste a pomôžu pri výchovno-vzdelávacom procese“.

 

Čítanie je dar na celý život. Zlepšuje pamäť, schopnosť sústrediť sa, zvyšuje slovnú zásobu, rozvíja fantáziu, pomáha spracovávať informácie, ale i chápať súvislosti. Čítanie nahlas a počúvať niekoho čítať nahlas môže byť skvelým spôsobom, ako prežívať príjemné chvíle.

Zapojte sa aj vy do Medzinárodného dňa darovania knihy a urobte niekomu radosť. Je to sviatok lásky k čítaniu, k literatúre i k autorom. Darujte ich s láskou a čítajte s ešte väčšou!

 

 

 


Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave
Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk      
Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava
Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17
Zdroj:
https://sk.growthlittleones.com/8859036-international-book-donation-day-will-be-celebrated-today
https://eduworld.sk/cd/ts/6789/takto-date-svojmu-dietatu-vyhodu-na-cely-zivot

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Online vysielacie časy:

Streda
18:00 (premiéra)
Štvrtok
09:00 a 18:00 (repríza)
Piatok
09:00 a 18:00 (repríza)
Nedeľa
14:00 (repríza)
Pondelok
09:00 a 18:00 (repríza)
Utorok
09:00 a 18:00 (repríza)

Ako si nás naladiť

Inzercia