„Raz vidieť je viac, ako stokrát počuť“

Tohto hesla sme sa držali pri našej exkurzii so žiakmi 8. ročníka v utorok 2. apríla, keď sme sa vybrali do NR SR v Bratislave. O parlamente sme na hodinách občianskej výchovy a dejepisu naozaj počuli už veľa, ale včerajšok nám potvrdil pravdivosť hesla z nadpisu.

Po príchode do budovy parlamentu sa nás ujala zamestnankyňa kancelárie NR SR, vedúca odboru komunikácie s médiami a verejnosťou, pani PhDr. Kittlerová. Po krátkom historickom výklade o vzniku NR SR a štátnych symboloch nášho štátu sme sa presunuli na balkón určený pre verejnosť priamo do rokovacej sály. Tam sme v čase prestávky poslancov mali priestor na podrobný popis fungovania parlamentu – na jeho hlavné úlohy. Vysvetlili sme si na konkrétnych príkladoch slová, ako sú voľby, ústava, vláda, minister, koalícia, opozícia, poslanecké kluby, výbory… Veľa sme už vedeli, ešte viac sme sa dozvedeli. Keďže sme tam boli v deň rokovania, stretli sme mnohých poslancov, ktorých sme poznali len z médií. Počas prestávky si na nás našiel čas pán poslanec Vavrek, za čo mu aj touto cestou ďakujeme.

Pri odchode nás pri srdiečku hrial nielen pocit, že sme sa veľa vecí dozvedeli, ale aj fakt, že nás pani Kittlerová pochválila ako jej najlepšiu, najvychovanejšiu a najvnímavejšiu skupinu za posledných 5 rokov. Ďakujeme.

P.S. Ja viem, že máme úžasné deti a som na ne hrdá.

PaedDr. Erika Fábiánová

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Online vysielacie časy:

Streda
18:00 (premiéra)
Štvrtok
09:00 a 18:00 (repríza)
Piatok
09:00 a 18:00 (repríza)
Nedeľa
14:00 (repríza)
Pondelok
09:00 a 18:00 (repríza)
Utorok
09:00 a 18:00 (repríza)

Ako si nás naladiť

Inzercia